Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 21/6: Nightstalker & The Last Drive στο Resistance 2013
Ο Polly B ζεσταίνει την πρώτη βραδιά του Resistance, και μετά... έρχονται οι πυρηνικές κεφαλές του ελληνικού ροκ! Το ερώτημα είναι ποιος θα πατήσει το κουμπί της εκτόξευσης. Μάλλον το κοινό της συναυλίας, από όσο μπορούμε να φανταστούμε.
NIGHTSTALKER
Από τη μια η γνήσια rock ‘n roll στάση τους και από την άλλη η συνεχής παρουσία τους επί σκηνής, με δεκάδες live τα τελευταία χρόνια, τους έχουν χαρίσει μια φήμη που λίγα άλλα γκρουπ απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Μαζί με το σεβασμό των απανταχού φίλων του stoner rock και του rock γενικότερα.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσαν το στίγμα τους, και με την κυκλοφορία του πρώτου album ‘SideFx’ (Hitch Hyke) έκαναν μεγάλη αίσθηση στην rock σκηνή.
Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το δεύτερο album ‘Use’ (FM Records), η οποία τίναξε στα ύψη την δημοτικότητα της μπάντας. Το 2000 η μπάντα κυκλοφόρησε το “The Ritual”, το τρίτο κατά σειρά και πλέον σκοτεινό ψυχεδελικό άλμπουμ που έχουν ποτέ συνθέσει. Λίγα χρόνια μετά, το 2004, ακολούθησε το πετυχημένο άλμπουμ ‘Just a Burn’ (Mad Prophet/Nasoni), το οποίο τους χάρισε την αναγνώριση και πολύ περισσότερους fan. Το 5ο άλμπουμ τους, με τίτλο "Superfreak", κυκλοφόρησε το 2009 από την αμερικάνικη ‘cult’ εταιρία Meteorcity.
Η ωμή απλότητά τους, η δύναμη των riffs και οι ψυχεδελικές τους κορυφώσεις είναι τα στοιχεία που τους κράτησαν στις επάλξεις της heavy rock μουσικής για 20 περίπου χρόνια.
Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε από το αμερικανικό label “Small Stone” το καινούριο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο ‘Dead Rock Commandos’.

THE LAST DRIVE
Ένα χρόνο από την κυκλοφορία του E.P. “News from Nowhere” και τα εκρηκτικά live που ακολούθησαν, οι Last Drive έρχονται στο Resistance Festival με νέο κιθαρίστα, έπειτα από τη φιλική αποχώρηση του Θάνου Αμοργινού. Πρόκειται για τον Στέφανο (Screaming Fly, Keep Shelly in Athens), εξαιρετικό μουσικό και δραστήριο μέλος της underground σκηνής, που έρχεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να συμπληρώσει την ξεχωριστή χημεία της μπάντας.
Ο κόσμος των Last Drive είναι σκοτεινός, rock, sexy, και μαζί διασκεδαστικός, τα τραγούδια είναι γεμάτα εικόνες κόσμων που σβήνουν και κόσμων που ανατέλλουν. Οι κιθάρες τους είναι δυναμίτες που ηλεκτρίζουν, οι garage rock συνθέσεις σε κρατάνε καθηλωμένο, τα φωνητικά σε υπνωτίζουν.
Εξοπλισμένοι λοιπόν με τη γνωστή σκυλίσια επιμονή τους, ακατάβλητη όρεξη για θόρυβο και τραγούδια που έχουν γίνει πια κομμάτι της «άλλης» ιστορίας της πόλης, αναλαμβάνουν να συστήσουν το νέο μέλος τους στην Drive Tribe, ανανεώνοντας την πίστη μας στην μαγεία του rock n roll και τη μοναδική ικανότητά του να σε βοηθάει να ζεις και να εμπνέεσαι σε δύσκολους καιρούς.

Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή, 23 Ιουνίου
@ Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Αθήνα
Ωρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: Ανεργοι - 2 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 3ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου